Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέλλον του ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο της συνάντηση γιατρών - Γεωργιάδη

Το μέλλον του ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο της συνάντηση γιατρών – Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη έχουν, σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ.Βλασταράκος και το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με το σχέδιο μετακίνησης 6.000 γιατρών του οργανισμού στο ΕΣΥ.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη έχουν, σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ.Βλασταράκος και το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με το σχέδιο μετακίνησης 6.000 γιατρών του οργανισμού στο ΕΣΥ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας, εδόθησαν διαβεβαιώσεις ότι «κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαλυθούν».

Ο ΠΙΣ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και επαγρυπνεί για την προστασία τόσο της δημόσιας υγείας όσο και των θέσεων εργασίας των γιατρών.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί παραδέχονται ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει άμεση ανάγκη σοβαρών και γενναίων μεταρρυθμίσεων, αλλά θέτουν ως βασική προϋπόθεση τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν απαραίτητη την έναρξη λειτουργίας των αστικού τύπου κέντρων υγείας, τα οποία μαζί με τα ιδιωτικά ιατρεία θα πρέπει να αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, οι γιατροί ζητούν τον πλήρη διαχωρισμό της πρωτοβάθμιας από την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς, την κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων, τον εξορθολογισμό της ιατρικής αμοιβής και τη θέσπιση συμμετοχής 5 ευρώ, όπως ισχύει στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο στον ΕΟΠΥΥ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024