Μεγάλη άνοδο 2,37% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πάνω από το επίπεδο των 920 μονάδων έκλεισε η αγορά την Τρίτη, καταγράφοντας υψηλά κέρδη, μετά από έξι συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 920,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,37%.
Πάνω από το επίπεδο των 920 μονάδων έκλεισε η αγορά την Τρίτη, καταγράφοντας υψηλά κέρδη, μετά από έξι συνεδριάσεις.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 920,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,37%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 926,43 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 3,03%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,50 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,38%.
Όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με κέρδη και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+6,79%), της Μυτιληναίος (+5,25%), του ΟΤΕ (+4,80%), της Τιτάν (+4,08%), της Ελλάκτωρ (+4,04%), της Εθνικής (+4,03%) και της Ιντραλότ (+4,00%).
Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+4,80%), των Πρώτων Υλών(+4,41%), των Κατασκευών (+3,74%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,52%) και των Τραπεζών (+3,22%).
Ανοδικά κινήθηκαν 66 μετοχές, 53 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Spider +19,35%, ΣΙΔΜΑ +17,06%, SATO (κ) +14,46%, Centric Συμμετοχών +8,06% και Τέρνα Ενεργειακή +6,79%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παρνασσός -19,64%, Attica Συμμετοχών -16,05%, Βιοτέρ -12,07%, ΣΕΛΟΝΤΑ -10,37% και Μουζάκης (κ) -9,68%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442