Απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, καθοδηγούμενη από την τρόικα, έχει στόχο «τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».
Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, καθοδηγούμενη από την τρόικα, έχει στόχο «τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:
- Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
- 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα επιδιωχθεί, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, να διευρυνθούν οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
- Από Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.
- Στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει από κοινού η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442