
Παράταση πληρωμής δόσεων φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας
Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012, οι οποίες έληγαν την Παρασκευή 30/8, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012, οι οποίες έληγαν την Παρασκευή 30/8, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η παράταση, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε η πρώτη δόση σήμερα (Παρασκευή) ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442