Πτώση 0,5% των τιμών παραγωγού τον Ιούλιο
Μείωση 0,5% σημείωσε τον Ιούλιο ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνβωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Μείωση 0,5% σημείωσε τον Ιούλιο ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2012, έναντι αύξησης 3,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2012 προς το 2011.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συγκεκριμένη εξέλιξη στο κόστος παραγωγής οφείλεται στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 0,3% και στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 1,4%.
Εξάλλου, ο γενικός δείκτης, τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον δείκτη του περασμένου Ιουνίου, παρουσίασε αύξηση 0,8% έναντι αύξησης 2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα θέλει τον Πινέδα
- Σακελλαρίδης για βία ανηλίκων: «Το ερώτημα δεν είναι ποιος κρατούσε το μαχαίρι, αλλά τι όπλισε το χέρι»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Προσωρινά ελεύθερος ο 76χρονος που θεωρείται υπαίτιος
- Κουτσούμπας: Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει αλλά ποιος θα κερδίσει – Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους
- Τσουκαλάς: Το πραγματικό δίλημμα είναι με το ΠΑΣΟΚ των πολλών και αγνοημένων ή με τη ΝΔ των ευνοημένων μιας ελίτ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη και 4 εναέρια μέσα