Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αέρας κοπανιστός οι κατηγορίες» κατά τον Ακη Τσοχατζόπουλο

«Αέρας κοπανιστός οι κατηγορίες» κατά τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Συνεχίζοντας την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» το κατηγορητήριο. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τις off shore εταιρίες και πως όλα τα ακίνητα αγοράστηκαν νομίμως.

Συνεχίζοντας την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» το κατηγορητήριο. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τις off shore εταιρίες και πως όλα τα ακίνητα αγοράστηκαν νομίμως.

Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας απολογίας του ο Ακης Τσοχατζόπουλος επέμεινε στις αναφορές του στα Ίμια, καθώς και στην άποψη ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η εξέλιξη της υπόθεσης των υποβρυχίων, με πρωταγωνιστές τους πέντε υπουργούς που τον διαδέχθηκαν και παρέμεναν ως το 2010 στον θώκο της άμυνας. Παράλληλα, είχε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Όταν αναφέρθηκε στις κατηγορίες, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «κοπανιστό αέρα». Δήλωσε πλήρη άγνοια για τις off shore εταιρίες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ακίνητα που κατέληξαν στην οικογένεια του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των επίμαχων αγορών, αρνούμενος ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε και τη σχέση του με την υπεράκτια εταιρία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας. «Ο ξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο Real Estate. Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή» είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος για να απαντήσει ο κ. Ζήγρας: «Πες την αλήθεια».

Σε ερώτηση του προέδρου αν μετανιώνει για κάτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε πως έκανε λάθος που αγόρασε το σπίτι στην Ακρόπολη και πως θεωρεί πλέον «ότι οπουδήποτε αλλού να έπαιρνα δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα».

Ερωτηθείς σχετικά με σημειώσεις στο ημερολόγιο που κατασχέθηκε από το γραφείο του, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να μην απαντήσει στις ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Από το περιεχόμενο των σημειώσεων προκύπτουνοικονομικέςσυναλλαγέςμε τον συγκατηγορούμενο του ΓιάννηΣμπώκο.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν αγόρασε ο ίδιος μετοχές της ΙΑΝΟΣ, αλλά ότι μεσολάβησε προκειμένου ο συγκατηγορούμενός του, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου κ. Καρατζάς, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, να «διευκολυνθεί μέσω εταιρείας στην Ελβετία».

Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως δημιουργήθηκε επεισόδιο με αφορμή την αναφορά της σε «αμαρτωλά χρήματα». Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ.Παγορόπουλος, άρχισε να φωνάζει ότι το «δικαστήριο έχει λάβει απόφαση».

Σε απάντηση, ο πρόεδρος κάλεσε τους αστυνομικούς να «συνοδεύσουν έξω μέχρι να ηρεμήσει τον συνήγορο». Ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς η υπεράσπιση έκανε λόγο για «εκδίωξη και αποβολή» συνηγόρου.

Η διαδικασία διεκόπη για λίγο ώστε να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024