Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κ.Μακεδονίας θα «διασχίζει» ο ΤΑΡ

Πέντε από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κ.Μακεδονίας θα «διασχίζει» ο ΤΑΡ

Αναπτυξιακό έργο «υψίστης γεωστρατηγικής, οικονομικής και κοινωνικής σπουδαιότητας» για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, που θα διασχίζει τις πέντε από τις επτά περιφερειακές ενότητές της, ο περιφερειάρχης Απ.Τζιτζικώστας. Ο αγωγός θα δημιουργήσει άμεσα 2.000 και έμμεσα 10.000 θέσεις εργασίας, δίνοντας ανάσα στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει την περιοχή, πρόσθεσε.

Πέντε από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα «διασχίζει» ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (ΤΑP) που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Νότια Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, ο αγωγός θα έχει μήκος 543 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 224 θα διαπερνούν τις περιοχές των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πέλλας.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με το στέλεχος διοίκησης της Κοινοπραξίας ΤΑΡ AE Στάθη Θεοδωρόπουλο και τον τεχνικό Σύμβουλο Κώστα Τσιρίκη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο υψίστης γεωστρατηγικής, οικονομικής και κοινωνικής σπουδαιότητας για την περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και σχολίασε ότι με την υλοποίησή του, η Ελλάδα και ειδικότερα η Κεντρική Μακεδονία τοποθετούνται στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης και καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πωλήσεων του φυσικού αερίου, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη.

«Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία, μεταξύ άλλων, θα δημιουργήσει άμεσα 2.000 και έμμεσα 10.000 θέσεις εργασίας, δίνοντας ανάσα στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει την Κεντρική Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα υλοποιηθεί με γνώμονα τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα για την υγεία των κατοίκων, την ασφάλεια και το περιβάλλον, θα εφαρμόσει βέλτιστες πρακτικές κατασκευής και θα τηρήσει συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς προς όλες τις πλευρές.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2015 και η μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει το 2019.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Αυγούστου δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί πλήρης μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο πασίγνωστος streamer «Ninja» ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο - Το μήνυμά του

«Είμαι ακόμα λίγο σοκαρισμένος... Σας παρακαλώ να κάνετε τακτικούς ελέγχους δέρματος»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024