Επέκταση της προστασίας της α΄κατοικίας και για τις επιχειρηματικές οφειλές, ζητά η ΕΣΕΕ
Την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι' αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές, θα ζητήσει η ΕΣΕΕ από την κυβέρνηση, ενώ τάσσεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων.
Την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές, θα ζητήσει η ΕΣΕΕ από την κυβέρνηση, ενώ τάσσεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων.
Τη Δευτέρα συνεδρίασε το προεδρείο της ΕΣΕΕ, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και αποφάσισε να μην συμμετάσχει η ΕΣΕΕ στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και στις άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για την ΔΕΘ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ τίθεται κατά της πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων και τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένα προστατευτικό καθεστώς που θα εξασφαλίζει την επένδυση του επιχειρηματία και θα διασφαλίζει ότι δεν θα καταστεί «οικονομικός όμηρος» του ιδιοκτήτη.
Ενόψει δε του γεγονότος ότι η επιχειρηματική στέγη είναι η «πρώτη κατοικία» του επιχειρηματία, η ΕΣΕΕ σημειώνει θα ζητήσει από την κυβέρνηση, ρητή επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές.
Στον διάλογο με την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση στην ΔΕΘ, η ΕΣΕΕ θα προβάλλει τα εξής θέματα:
– Ορισμό και νομοθετική στήριξη της «εντός κρίσης» μικρομεσαίας επιχείρησης.
– ΟΑΕΕ, οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ιατροφαρμακευτική οικογενειακή περίθαλψη.
– Πρόσβαση των μικρομεσαίων της αγοράς στην ρευστότητα και αλλαγές στο σύστημα του «Τειρεσία».
– Θέματα λειτουργίας των τοπικών αγορών και έλεγχος του παρεμπορίου.
– Απώλειες από τις διασυνοριακές μετακινήσεις και«γειτονικό»εμπόριο.
Τέλος, το προεδρείο της ΕΣΕΕ ασχολήθηκε με την λήξη της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο και προετοίμασε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των 2 Εμπορικών Ομοσπονδιών της Μακεδονίας.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας