Με «ηλεκτρική καρέκλα» παρομοιάζει τη θέση στην οποία έμεινε λιγότερο από πέντε μήνες, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ου αποπέμφθηκε από τη διοίκηση του Ταμείου μετά το σάλο που προκάλεσε το ταξίδι του με τον τζετ του κ. Μελισσανίδη μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Όπως λέει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για να καταλάβει, όπως λέει, πώς παίζεται το «παιχνίδι» και γιατί οι μεταρρυθμίσεις «εξαγγέλονται αλλά δεν υλοποιούνται».

«Αντικρουόμενα μικρά και μεγαλύτερα συμφέροντα επιχειρηματιών, πολιτικών παραγόντων και τοπικών κοινωνιών είναι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει.

Ο κ. Σταυρίδης εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι έφερε σε δύσκολη -πολιτικά- θέση την κυβέρνηση.

«[…] ενώ έδωσα με συνέπεια τη μάχη για τις ιδιωτικοποιήσεις, βρέθηκα στο περιθώριο, έφερα την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, άρα, δυσκόλεψα το στόχο τον οποίο με τόσο πάθος και ενθουσιασμό δούλεψα», επισημαίνει και αναρωτιέται:

«Από την άλλη μεριά όμως, πότε και πώς θα φτάσουμε να εστιάζουμε στην ουσία και όχι στο φαίνεσθαι;».

Ο κ. Σταυρίδης τονίζει ακόμα, δεν θα αναλάμβανε ξανά κάποια θέση σε δημόσιο οργανισμό:

«Με τον αντισυμβατικό τρόπο που κινούμαι, με τη δική μου θέση και πεποίθηση ζωής, ότι πρέπει να κινηθείς διαφορετικά και με διαφάνεια, φοβάμαι ότι αναλαμβάνοντας μία τέτοια θέση θα πρέπει να ακολουθήσω την «πεπατημένη», κάτι που δεν μου ταιριάζει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ