Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κρούσμα ομαδικού βιασμού στην Ινδία με θύμα 20χρονη φωτορεπόρτερ

Νέο κρούσμα ομαδικού βιασμού στην Ινδία με θύμα 20χρονη φωτορεπόρτερ

Φωτορεπόρτερ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Βομβάη, ξυπνώντας μνήμες από παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο υπέκυψε τον περασμένο Απρίλιο στο Νέο Δελχί. Το περιστατικό, όπως και άλλα παρόμοια, είχαν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις. Η επίθεση εναντίον της 20χρονης έγινε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας, όπου η νεαρή γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν συνάδελφό της.

Φωτορεπόρτερ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Βομβάη, ξυπνώντας μνήμες από παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί πεντάχρονο κορίτσι, το οποίο υπέκυψε τον περασμένο Απρίλιο στο Νέο Δελχί. Το περιστατικό, όπως και άλλα παρόμοια, είχαν προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και η 20χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στα νότια της πόλης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος που ασχολείται με την υπόθεση, Σατιαπάλ Σινγκ, ο οποίος είπε ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 10 προσαγωγές.

Η επίθεση έγινε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, μια πρώην βιομηχανική περιοχή που είναι τώρα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ. Η γυναίκα βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή μαζί με έναν συνάδελφό της.

«Το βράδυ, το κορίτσι και ο συνάδελφός του τραβούσαν φωτογραφίες. Δύο άνδρες πλησίασαν και την ρώτησαν αν έχει άδεια για να φωτογραφίζει. Στη συνέχεια ήρθε άλλος ένας άνδρας και η φωτογράφος υπέστη ομαδικό βιασμό» δήλωσε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αστυνόμος Σατιαπάλ Σινγκ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στην επίθεση συμμετείχαν περισσότεροι άνδρες.

Το γεγονός του ομαδικού βιασμού της 20χρονης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι συνέβη στη Βομβάη, μια πόλη που θεωρείται η ασφαλέστερη στην Ινδία για τις γυναίκες.

Η ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία έγινε θέμα διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί. Χιλιάδες Ινδοί ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Οι δίκες των τεσσάρων ανδρών και ενός εφήβου που κατηγορούνται για την επίθεση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες. Η ετυμηγορία για τον έφηβο θα ανακοινωθεί στις 31 Αυγούστου. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων στη δίκη των τεσσάρων ενηλίκων υπόπτων άρχισαν την Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024