Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός δε θα γίνει, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός δε θα γίνει, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Κάλεσμα για έναν «αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα, για να ανατραπούν τα μνημόνια, για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ διεμήνυσε: «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα».

Κάλεσμα για έναν «αποφασιστικό, ανυποχώρητο, ανένδοτο αγώνα, για να ανατραπούν τα μνημόνια, για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου προγράμματος τις χαρακτήρισε έμμεση ομολογία ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

«Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα, του ανένδοτου και ακατάπαυστου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε «ας μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και διεμήνυσε: «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα».

«Να έχουν υπόψη τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει. Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους. Και εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ προειδοποιώντας ότι «οι αποφάσεις τους και οι ενέργειές τους, δε θα είναι εσαεί πέρα και πάνω από τη κρίση του λαού και της δικαιοσύνης. Αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους, για τη ζημία στο δημόσιο συμφέρον».

«Όχι δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση. Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν απειλούμε τους επενδυτές. Τα λαμόγια απειλούμε που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία σα να είναι το τσιφλίκι των παππούδων τους. Και τους απειλούμε ευθέως: Θα λογοδοτήσετε κύριοι, στον Ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

«Και επειδή πολλοί καλοθελητές, ενδεχομένως να σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για λεκτική βία. Τους απαντάμε προκαταβολικά. Η βία είναι το δικό τους όπλο. Οι μαζικοί ειρηνικοί αγώνες, είναι το δικό μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας:

«Εμείς δεν θα πατήσουμε μπανανόφλουδες, ούτε θα μασήσουμε στις προβοκάτσιες και στις μονταζιέρες τους. Εμείς θα προστατέψουμε όσο περνάει από το χέρι μας τη γαλήνη του τόπου, την ειρηνική πορεία του προς τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αυτή θα επιφέρει».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του κόμματός του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο «που χαίρει εκτίμησης και αναφοράς διεθνώς, ως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη καταστροφική πορεία της λιτότητας».

«Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου» κατέληξε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, η ΝΔ ανέφερε: «Από τις άδειες πλατείες των διακοπών του, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ στη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός τον έχει ξεπεράσει προ πολλού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024