Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ιαπωνία, 120 νεκροί στο Τόκιο
Το μακρύ και δριμύ κύμα καύσωνα που επικρατεί από τις 6 Ιουλίου σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους μόνο στο Τόκιο και η αποπνικτική ζέστη στέλνει καθημερινά στο νοσοκομείο πολλές εκατοντάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Η αποπνικτική ζέστη που επικρατεί από τις 6 Ιουλίου σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους μόνο στο Τόκιο και στέλνει καθημερινά στο νοσοκομείο πολλές εκατοντάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Εδώ και ένα μήνα, η θερμοκρασία ξεπερνάει εύκολα τους 30, ακόμη και τους 35 ή τους 40 βαθμούς υπό σκιάν σε πολλές τοποθεσίες της νοτιοανατολικής, της κεντρικής και της δυτικής Ιαπωνίας.
Αυτό το ιδιαίτερα μακρύ και δριμύ κύμα καύσωνα προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στους ηλικιωμένους.
Περίπου το 83% των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Στο 90% των περιπτώσεων, τα θύματα βρέθηκαν μέσα σε σπίτια που σε πολλές περιπτώσεις ήταν χωρίς κλιματισμό ή η κλιματιστική συσκευή ήταν σβηστή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Emily in Paris: Γυρίσματα στους εμβληματικούς Μύλους της Μυκόνου με φόντο το ηλιοβασίλεμα
- Διεθνής αθλητική συνεργασία του Δήμου Πειραιά
- Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ για τη συμπεριφορά υπουργού στους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla
- Ποινή φυλάκισης σε 69χρονο που επιτέθηκε σε διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν να τον βοηθήσουν
- Ολυμπιακός: Στο ξενοδοχείο η αποστολή των «ερυθρόλευκων»
- Αθηνών – Λαμίας: Καραμπόλα 7 οχημάτων στο ύψος της εξόδου για Λυκόβρυση
