Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ενήμερη» η Ντάουνινγκ Στριτ για την κράτηση Μιράντα στο Χίθροου

«Ενήμερη» η Ντάουνινγκ Στριτ για την κράτηση Μιράντα στο Χίθροου

Η πρωθυπουργία της Βρετανίας ήταν «ενήμερη» για την απόφαση να κρατηθεί ο Ντέιβιντ Μιράντα, σύντροφος του δημοσιογράφου του Guardian Γκλεν Γκρίνβαλντ στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργία της Βρετανίας ήταν «ενήμερη» για την απόφαση να κρατηθεί ο Ντέιβιντ Μιράντα, σύντροφος του δημοσιογράφου του Guardian Γκλεν Γκρίνβαλντ στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την ώρα που το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δικαιολογήσει την εννιάωρη κράτηση του Βραζιλιάνου Μιράντα, συντρόφου του δημοσιογράφου που δημοσίευσε τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν για την NSA, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Ήμασταν ενήμεροι, ως συνήθως. Δεν καθοδηγούμε τις έρευνες της αστυνομίας».

Η δήλωση της Ντάουνινγκ Στριτ έρχεται μετά την επιβεβαίωση από αμερικανικής πλευράς ότι οι βρετανικές Αρχές είχαν ενημερώσει τον Λευκό Οίκο για την κράτηση του Μιράντα.

Ο Guardian ανέφερε ότι ο Βραζιλιάνος μετέφερε πληροφορίες, αλλά δεν εργαζόταν στην εφημερίδα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του: «Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν το δικαίωμα να προστατεύουν το κοινό και την εθνική μας ασφάλεια. Εάν η αστυνομία πιστεύει ότι ένα άτομο έχει στην κατοχή του ευαίσθητες κλεμμένες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τρομοκράτες, τότε πρέπει να δρουν και ο νόμος τους παρέχει το νομικό πλαίσιο για να το κάνουν. Αυτοί που αντιτίθενται σε αυτόν τον τρόπο δράσης πρέπει να σκεφτούν τι παραβλέπουν».

Η κράτηση του Μιράντα έγινε βάσει της βρετανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να θέσει υπό κράτηση κάποιον σε αεροδρόμιο, λιμάνι ή διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι εννέα ώρες και να τον ανακρίνει για το εάν εμπλέκεται σε τρομοκρατικές πράξεις.

Ο ίδιος ο Μιράντα δηλώνει ότι θα αναλάβει νομική δράση, προκειμένου να εμποδίσει τις βρετανικές Αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα από τον υπολογιστή του και τις κάρτες μνήμης που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της κράτησής του στο Χίθροου.

Ο διευθυντής του Guardian, Άλαν Ράσμπριτζερ αποκάλυψε την Τρίτη ότι οι βρετανικές Αρχές εξανάγκασαν την εφημερίδα να καταστρέψει υλικό που είχε διαρρεύσει το «βαθύ λαρύγγι» της NSA, απειλώντας παράλληλα την εφημερίδα με δικαστική δίωξη για τις δημοσιεύσεις σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024