Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός

Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός

Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 11 υπουργοί, ενώ δεν παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην σύσκεψη με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο, συμμετείχαν 11 υπουργοί, ενώ δεν παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο είναι σε ανοικτή γραμμή.

Όλα τα υπουργεία έχουν υποχρεώσεις, χρειάζεται συντονισμός, και αυτό κάναμε σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε «νομίζω πως ναι». Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί στο Eurogroup θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε, τέλος, ότι στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης. Συμπλήρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης ερωτηθείς για τα μέτρα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας δήλωσε: «Στείλαμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλη την κοινωνία, κυρίως σε εκείνους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι για πολλά πολλά χρόνια κινούνται σε ένα περιβάλλον ασυνέπειας απέναντι στο κράτος.

» Το πρόστιμο, πραγματικά, φτάνει στα όρια του εξοντωτικού. Πιστεύω, όμως, ότι θα είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο, γιατί από εδώ και πέρα όποιος σκεφτεί να παρανομήσει στην αγορά εργασίας χρησιμοποιώντας αδήλωτους εργαζόμενους, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές.

» Το πρόστιμο, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να τους βάλει όλους, αυτούς που μέχρι τώρα ήταν ασυνεπείς, σε σκέψεις εάν το επιχειρήσουν ξανά. Πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο που θα πιάσει τόπο».

Τι συζητήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη έγινε μια τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρ’ ότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024