Ποινή φυλάκισης 60 ετών προτείνεται για τον Μπράντλι Μάνινγκ
Ποινή φυλάκισης 60 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς για τον Μπράντλι Μάνινγκ, τον αμερικανό στρατιώτη που κρίθηκε ένοχος για την διαρροή στο WikiLeaks απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων. Οι δικηγόροι του Μάνινγκ υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η ποινή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 25 χρόνια.
Ποινή φυλάκισης 60 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς για τον Μπράντλι Μάνινγκ, τον αμερικανό στρατιώτη που κρίθηκε ένοχος για την διαρροή στο WikiLeaks απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.
Οι δικηγόροι του Μάνινγκ υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η ποινή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 25 χρόνια (διάστημα στο οποίο αποχαρακτηρίζονται τα απόρρητα έγγραφα) και ζήτησαν από το δικαστή να ληφθεί υπόψη και ο σωφρονισμός του στρατιώτη.
Στις αρχές του έτους ο Μάνινγκ είχε δηλώσει ένοχος για μια σειρά από κατηγορίες που επισύρουν ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Ο Μάνινγκ, ο οποίος δικάστηκε από στρατοδικείο για την διαρροή περίπου 700.000 διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων, όπως και βίντεο στο WikiLeaks, κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για 20 κατηγορίες, κυρίως πέντε παραβιάσεις του νόμου περί κατασκοπείας, για τις οποίες μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 90 χρόνια.
Ωστόσο απαλλάχτηκε από την πιο σοβαρή κατηγορία, την βοήθεια προς τον εχθρό για την οποία θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς
