Επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την Bild
Επιθέσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα, αναφέρει τη Δευτέρα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, Bild. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς στις γραμμές, ή σε σήραγγες, αλλά ακόμη και τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες.
Επιθέσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα, αναφέρει τη Δευτέρα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, Bild.
Η εφημερίδα επικαλείται για τις πληροφορίες της πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς στις γραμμές, ή σε σήραγγες, αλλά ακόμη και τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες.
Σύμφωνα με την Bild, οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιθέσεις, προέρχονται από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η οποία έχει υποκλέψει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα, πριν από λίγες εβδομάδες.
Για το λόγο αυτό, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν περισσότερο από δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα το δίκτυο των γραμμών που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας.
Όπως γράφει η εφημερίδα, οι γερμανικές αρχές, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα διακριτό σύνολο πρόσθετων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και φρουρών με πολιτική περιβολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λευκός Οίκος: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί ορισμένους δασμούς έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
- Ειρηνικός: Νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σκοτώνει 3 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος
- Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τον νέο παγκόσμιο δασμό 10%
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος