Έκαψε το σπίτι του, πήγε φυλακή, τον επαναφέρει η Μπάγερν
Οι κορυφαίοι σύλλογοι στον κόσμο, δεν είναι κορυφαίοι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και εκτός και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ενισχύοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο. Έτσι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου προσέλαβε τον Βραζιλιάνο Μπρένο ως βοηθό προπονητή στην ομάδα under-23, με τον πρώην παίκτη των Βαυαρών να εκτίει παράλληλα ποινή φυλάκισης!
Οταν ο Μπρένο ταξίδευε από το Σάο Πάουλο στο Μόναχο, το καλοκαίρι του 2008, τίποτα δεν προμήνυε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο στραβά. Ισως ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τη Μπάγερν, εκτίει ποινή φυλάκισης έχοντας καταδικαστεί για εμπρησμό και μόλις στα 24 του γνωρίζει ότι το μέλλον στο ποδόσφαιρο είναι δυσοίωνο.
Ηταν το διάστημα που οι άνθρωποι του συλλόγου πίεζαν τον Βραζιλιάνο να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη, καθώς είχε αρχίσει να φαίνεται πως οι διαδοχικοί τραυματισμοί είχαν επηρεάσει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του.
Ενας σέντερ μπακ με ύψος 1.87, βασικός στις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, είχε όλες τις προδιαγραφές για να αφήσει εποχή. Ομως, ένας σοβαρός τραυματισμός στους χιαστούς τον Μάρτιο του 2010, όταν αγωνιζόταν ως δανεικός στη Νυρεμβέργη, έμελε να είναι η καταστροφή του. Μετά τη σύλληψη και τη δίκη του, ο Μπρένο φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2012. Τώρα, η Μπάγερν τού δίνει την ευκαιρία να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και παράλληλα να αρχίσει να ασχολείται ξανά με το ποδόσφαιρο. Τα πρωινά θα εργάζεται ως βοηθός προπονητής στα τμήματα υποδομής και τα απογεύματα θα επιστρέφει στο κελί του.
«Τώρα υπάρχει ελπίδα γι΄αυτόν. Είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της Μπάγερν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ούλι Χένες, που δεν αποκλείεται κι αυτός να έχει τα δικά του… προβλήματα, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Οσο για το νεαρό Βραζιλιάνο, δηλώνει έτοιμος να αρπάξει τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται. «Αυτοί οι 13 μήνες στη φυλακή ήταν δύσκολοι. Αλλαξα ως άνθρωπος και έμαθα πολλά εκεί μέσα. Είμαι χαρούμενος που η Μπάγερν μου δίνει αυτήν την ευκαιρία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»







