Καλύτερα των εκτιμήσεων η ανάπτυξη Γερμανίας και Γαλλίας το β’ τρίμηνο
Κατά 0,7% ενισχύθηκε στο δεύτερο τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ, καταγράφοντας αύξηση ελαφρά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ η γαλλική οικονομία βγήκε από τα αρνητικό έδαφος καταγράφοντας ανάπτυξη 0,5%. Η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ, η μεγαλύτερη από το 2012, αποδίδεται στην ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης και τις εξαγωγές.
Κατά 0,7% ενισχύθηκε στο δεύτερο τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ, καταγράφοντας αύξηση ελαφρά μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, ενώ η γαλλική οικονομία βγήκε από τα αρνητικό έδαφος καταγράφοντας ανάπτυξη 0,5%.
Η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ, η μεγαλύτερη από το 2012, αποδίδεται στην ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης και τις εξαγωγές. Οικονομολόγοι που είχαν ρωτηθεί από το Reuters περίμεναν την αύξηση να κυμανθεί στο 0,6%.
Το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία είχε καταγράψει μείωση 0,1%.
Όσον αφορά τη γαλλική οικονομία, και εκεί η αύξηση του ΑΕΠ αποδίδεται στην ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης και της βιομηχανικής παραγωγής, αν και οι επενδύσεις (σε αντίθεση με την Γερμανία) παρουσίασαν κάμψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιβεβαίωση in-Δρομολογείται διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων από κοινού για ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ
- Γελάμε και κλαίμε για το ίδιο πράγμα: Η Γκισλέιν Μάξγουελ κάνει μαθήματα «γυναικείας ενδυνάμωσης» στη φυλακή
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: 7 προτάσεις για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»
- Ενοίκια: Τα SOS και οι παγίδες στη συμπλήρωση του E2 για μηδενισμό του φόρου
- Θεσσαλονίκη: Έρευνα εις βάθος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν η 57χρονη καθηγήτρια
- Τα χρήματα που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από το Europa League και αυτά που διεκδικεί
