Την Τετάρτη η απόφαση της UEFA, το χαρτί του CAS παίζει η Μέταλιστ
Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση της UEFA σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ Χάρκιβ από το Champions League. Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2008, οι Ουκρανοί θα προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και όσο εκκρεμεί αυτή η διαδικασία, η Μέταλιστ «πιθανότατα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται στο Champions League». Μάλιστα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Κονσταντίν Πιβοβάροφ με δηλώσεις του σε ουκρανική ιστοσελίδα πιστοποίησε πως η Μέταλιστ έχει ήδη καταθέσει έφεση στο CAS...
Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση της UEFA σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Μέταλιστ Χάρκιβ από το Champions League.
Οι νομικοί εκπρόσωποι του ουκρανικού συλλόγου παρέστησαν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA σε μια διαδικασία που διήρκεσε δύο ώρες και η πληροφόρηση που υπήρξε από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ότι η απόφαση αναμένεται εντός 24 ωρών.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια το 2008, οι Ουκρανοί θα προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και όσο εκκρεμεί αυτή η διαδικασία, η Μέταλιστ «πιθανότατα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται στο Champions League».
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα αγωνιστεί κανονικά εναντίον της Σάλκε στις 21 Αυγούστου για τα πλέι οφ.
Παράλληλα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Κονσταντίν Πιβοβάροφ με δηλώσεις του στην ουκρανική ιστοσελίδα «interfax.com.ua» πιστοποίησε πως η Μέταλιστ έχει ήδη καταθέσει έφεση στο CAS κατά της απόφασής του να την τιμωρήσει.
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης είχε χαρακτηρίσει περίπλοκη την αναμέτρηση με την Καρπάτι και τους είχε τιμωρήσει.
Η απόφαση ήταν η εξής:
«Για την περίπλοκη υπόθεση που περιελάμβανε δέκα πρόσωπα και δύο ομάδες από την Ουκρανία για τον αγώνα στις 19 Απριλίου 2008 μεταξύ της Μέταλιστ και της Καρπάτι για στημένο αγώνα επιβάλλει:
» Αφαίρεση του Χάλκινου μεταλλίου για το Ουκρανικό πρωτάθλημα (δηλαδή της τρίτης θέσης) και πρόστιμο 25.000 ευρω καθώς και τιμωρίες σε φυσικά πρόσωπα».
» Η UEFA βασιζόμενη στην απόφαση του CAS αναμένεται να τιμωρήσει την Μέταλιστ με αποκλεισμό από την συνέχεια του φετινού Champions League.
Στην προηγούμενη φάση, τον γ’ προκριματικό γύρο, η Μέταλιστ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ελπίζει πως σε περίπτωση αποκλεισμού θα πάρει τη θέση της. Αν, όμως, ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε ο «Δικέφαλος» παραμένει οριστικά στα πλέι οφ του Europa League με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- Σοκολάτα: Τους influencers επιστρατεύει η βιομηχανία για να ξανακερδίσει μερίδια
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό

