Ο Μάικλ Τζάκσον είναι το νέο απόκτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία παίζουν ο Τζον Λένον και ο Μαχάτμα Γκάντι.

Η ομάδα Γκοϊανιένσε στη Βραζιλία έχει προτίμηση στα μεγάλα ονόματα -πρόκειται όμως απλώς για Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν όποιο παρατσούκλι θέλουν.

Έτσι, η Γκοϊανιένσε ανακοίνωσε τη μεταγραφή του 25χρονου Κάρλος Αντριάνο Σόουζα Κρους, περισσότερο γνωστού ως «Μάικλ Τζάκσον» επειδή πανηγυρίζει όταν σκοράρει χορεύοντας όπως ο «Βασιλιάς της Ποπ».

Συμπαίκτης του Μάικλ θα είναι ο Τζον Λένον Σίλβα Σάντος, του οποίου οι γονείς ήταν προφανώς λάτρεις του σπουδαίου τραγουδιστή και συνθέτη. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Μαχάτμα Γκάντι Εμπερ Πίο, ενώ άξιος λόγου είναι και ο Ραφαέλ Γκλαντιέιτορ (Μονομάχος)!

Τα ονόματα διασήμων μόνο ασυνήθιστο φαινόμενο δεν είναι για τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας. Σημαντική καριέρα με τη Βιτόρια της Μπαϊα έκανε στις αρχές του αιώνα ο Αλέν Ντελόν, ενώ στην Λουντόγκορετς Ράζγκραντ, πρωταθλήτρια Βουλγαρίας τα δύο τελευταία χρόνια, αγωνίζεται ο Μισέλ Πλατινί. Όχι φυσικά ο πρόεδρος της FIFA, αλλά ο Βραζιλιάνος συνονόματός του.

Η κορυφαία όμως ήταν Μαριλέια ντος Σάντος της εθνικής γυναικών, η οποία αγωνίστηκε δύο φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το όνομα «Μάικλ Τζάκσον» στη φανέλα της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters