Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Να κλείσουν άμεσα τα «κρατητήρια-κολαστήρια» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.


«Χρειάστηκανπερισσότερες από 12 ώρες για να συνειδητοποιήσει ο κ. Δένδιας το μέγεθος της αποτυχημένης και πολυδιαφημισμένης μνημονιακής του πολιτικής. Μόλις σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για τους τραυματίες αστυνομικούς, που καλούνται σε συνθήκες προχειρότητας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τον αριθμό των μεταναστών που απέδρασαν. Όταν δεν ξέρεις πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, όταν δεν ξέρεις το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, είναι λογικό να μην ξέρεις πόσοι φεύγουν» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλώνων Βασίλης Καπερνάρος.

Από την πλευρά του,το ΚΚΕ καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών, σημειώνοντας πως «για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα έχει βαριές ευθύνες».

«Η δική της πολιτική και η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, εντείνει το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας:

«Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024