Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προφυλακίστηκε ο Ισπανός παιδόφιλος που είχε πάρει χάρη από το Μαρόκο

Προφυλακίστηκε ο Ισπανός παιδόφιλος που είχε πάρει χάρη από το Μαρόκο

Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να παραμείνει προφυλακισμένος ο Ισπανός παιδόφιλος. στον οποίο είχε δοθεί... κατά λάθος χάρη στο Μαρόκο. Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα στην Ισπανία και η ισπανική δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με την έκδοσή του, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να παραμείνει προφυλακισμένος ο Ισπανός παιδόφιλος. στον οποίο είχε δοθεί… κατά λάθος χάρη στο Μαρόκο.

Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα στην Ισπανία και η ισπανική δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με την έκδοσή του, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Ο δικαστής επικαλέστηκε τον κίνδυνο να διαφύγει ο εν λόγω άνδρας, ο Ντανιέλ Γκαλβάν, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2011 σε κάθειρξη 30 ετών για τους βιασμούς 11 ανηλίκων.

Του απονεμήθηκε χάρη στις 30 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε κύμα οργής στο Μαρόκο.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ 6ος ακύρωσε τελικά την Κυριακή αυτό το μέτρο, αλλά ο Ντανιέλ Γκαλβάν είχε στο μεταξύ εγκαταλείψει την μαροκινή επικράτεια για την Ισπανία.

Συνελήφθη τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από το Μαρόκο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον δικαστή Φερνάντο Αντρέου του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional) της Μαδρίτης, ο Ντανιέλ Γκαλβάν κατάγεται από το Ιράκ και απέκτησε την ισπανική υπηκοότητα μέσω του γάμου του με μια Ισπανίδα, από την οποία είναι σήμερα διαζευγμένος.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η ζωή του εκτυλίχθηκε κυρίως στο Ιράκ και την Ισπανία, αλλά διέμεινε σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Συρία, η Ιορδανία, η Βρετανία και το Μαρόκο» πρόσθεσε ο δικαστής.

«Μόλις πήρε χάρη, έφυγε για τη Μούρθια όπου διέμενε σ’ ένα ξενοδοχείο» προσθέτει ο δικαστής και υπογραμμίζει πως ο άνδρας αυτός είναι πιθανό να διαφύγει, καθώς «δεν διαθέτει στην Ισπανία κάποιες ελάχιστες οικογενειακές, κοινωνικές, οικονομικές ή επαγγελματικές ρίζες».

Ο Ντανιέλ Γκαλβάν πήρε χάρη στο Μαρόκο έπειτα από μια επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Ιούλιο στη χώρα αυτή ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Μετά τις αντιδράσεις, το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι έγινε λάθος, καθώς το όνομά του περιλαμβανόταν σε ένα κατάλογο 30 Ισπανών φυλακισμένων ο οποίος δόθηκε από τη Μαδρίτη στις μαροκινές αρχές με το αίτημα να μεταφερθούν σε ισπανικές φυλακές, αλλά όχι να τους δοθεί χάρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024