Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί πέντε Ινδοί στρατιώτες στο Κασμίρ, αρνείται εμπλοκή το Πακιστάν

Νεκροί πέντε Ινδοί στρατιώτες στο Κασμίρ, αρνείται εμπλοκή το Πακιστάν

Πέντε ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο φυλάκιό τους στη διαφιλονικούμενη μεθόριο του Τζαμού και Κασμίρ, λίγες ημέρες μετά την πρόταση από το Πακιστάν για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Νέο Δελχί. Το Ισλαμαμπάντ αρνείται εμπλοκή στο περιστατικό, μιλώντας για «αβάσιμους ισχυρισμούς».

Πέντε ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο φυλάκιό τους στη διαφιλονικούμενη μεθόριο του Τζαμού και Κασμίρ, λίγες ημέρες μετά την πρόταση από το Πακιστάν για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Νέο Δελχί. Το Ισλαμαμπάντ αρνείται εμπλοκή στο περιστατικό.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι περίπου 20 μαχητές, μαζί με άλλους που φορούσαν πακιστανικές στρατιωτικές στολές, πραγματοποίησαν την επίθεση εναντίον ενός φυλακίου του ινδικού στρατού στο Κασμίρ.

«Η ενέδρα στήθηκε από περίπου 20 βαριά οπλισμένους τρομοκράτες μαζί με άλλους που φορούσαν στολές του πακιστανικού στρατού» δήλωσε στο ινδικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας Α. Κ. Άντονι.

«Ενημερώθηκα νωρίς σήμερα το πρωί για την είδηση ότι πέντε από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν στην Γραμμή Ελέγχου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Τζαμού και Κασμίρ Όμαρ Αμπντουλάχ, αναφερόμενος στη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τις δύο χώρες στην περιοχή.

«Αυτά τα περιστατικά δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες εξομάλυνσης ή ακόμη στη βελτίωση των σχέσεων με το Πακιστάν και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες του Πακιστάν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Νέο Δελχί «διαμαρτυρήθηκε έντονα» στην πακιστανική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας κάθε ανάμειξη στον θάνατο των ινδών στρατιωτών.

«Οι στρατιωτικές μας Αρχές μάς επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών που θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν σε ανακοίνωσή του.

«Αυτοί είναι αβάσιμοι ισχυρισμοί» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Το Πακιστάν έχει δεσμευτεί σε μία δημιουργική, διαρκή και προσανατολισμένη στην δημιουργία αποτελεσμάτων διαδικασία επαφών με την Ινδία και προσβλέπει στην έγκαιρη επανάληψη της διαδικασίας διαλόγου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πακιστανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters: «Δεν ερρίφθησαν πυρά από την πλευρά μας». Το ίδιο υποστήριξε και δεύτερη πηγή που επικαλέστηκε το βρετανικό πρακτορείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024