Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο Ισπανός παιδόφιλος που αναστάτωσε το Μαρόκο

Συνελήφθη ο Ισπανός παιδόφιλος που αναστάτωσε το Μαρόκο

Οι ισπανικές Αρχές συνέλαβαν τον Ισπανό παιδόφιλο Ντανιέλ Γκαλβάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμούς ανηλίκων στο Μαρόκο αλλά παρ’όλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος με χάρη από τον Μαροκινό βασιλιά πριν αυτή ανακληθεί μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε. Ο Γκαλβάν θα παρουσιαστεί σε ανώτατο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του.

Οι ισπανικές Αρχές συνέλαβαν τον Ισπανό παιδόφιλο Ντανιέλ Γκαλβάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμούς ανηλίκων στο Μαρόκο αλλά παρ’όλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος με χάρη από τον Μαροκινό βασιλιά πριν αυτή ανακληθεί μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε.

Ο Γκαλβάν (στην ένθετη φωτογραφία) συνελήφθη στη Μούρθια της νότιας Ισπανίας και αργότερα, αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, θα μεταφερθεί στη Μαδρίτη. Εκεί θα παρουσιαστεί σε ανώτατο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του.

Η Μαδρίτη είναι σε συζητήσεις με το Μαρόκο για το ζήτημα, αναφέρει το AFP.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ Στ’, είχε δώσει χάρη στον Γκαλβάν αλλά, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν στη χώρα αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφαση.

Επιπλέον ο Μοχάμεντ απέπεμψε τον επικεφαλής των φυλακών καθώς η έρευνα έδειξε ότι ευθύνεται για την αποχώρηση του Γκαλβάν. Ο αξιωματούχος έδωσε ακούσια λανθασμένες πληροφορίες για το ποινικό μητρώο του Ισπανού όταν του ζητήθηκαν από το Παλάτι, έδειξε η έρευνα.

Το 2011 ο Γκαλβάν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 ετών για το βιασμό 11 παιδιών, ηλικίας τεσσάρων με δεκαπέντε ετών.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε υποβάλει στο Μαρόκο 48 ονόματα κρατουμένων, μεταξύ των οποίων «έναν κατάλογο με 18 κρατουμένους που ζητούσε να τους χορηγηθεί χάρη και έναν άλλο με 30 ονόματα, για τους οποίους ζητούσε να εκδοθούν στην Ισπανία, προκειμένου να εκτίσουν εκεί την ποινή τους. Το όνομα του Γκαλβάν περιεχόταν στη δεύτερη λίστα», αναφέρει πηγή.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισπανικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «η απόφαση να δοθεί χάρη στους Ισπανούς κρατουμένους ελήφθη από τις μαροκινές αρχές».

Σύμφωνα με τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης, η βασιλική χάρη χορηγήθηκε στους Ισπανούς κρατουμένους στο όνομα των πολύ καλών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, μετά την επίσκεψη του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Μαρόκο τον Ιούλιο.

Τη Δευτέρα, ο ισπανικός θρόνος ανακοίνωσε πως «δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιονδήποτε κατάλογο», προσθέτοντας πως ο μονάρχης κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο είχε ενδιαφερθεί απλώς «για την κατάσταση» των κρατουμένων Ισπανών πολιτών και πως είχε ζητήσει ώστε ένας εξ αυτών, που ήταν άρρωστος, να μπορέσει να μεταφερθεί στην Ισπανία για να εκτίσει εκεί την ποινή του.

Σε κάθε περίπτωση η αποφυλάκιση εξόργισε τους Μαροκινούς που είδαν τους περασμένους μήνες αρκετές συλλήψεις παιδόφιλων. Χιλιάδες μάλιστα κατέβηκαν την Παρασκευή σε διαμαρτυρία μπροστά στο Κοινοβούλιο στο Ραμπάτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024