Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλήψεις για τη φωτιά στο Μαρκόπουλο - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Τρεις συλλήψεις για τη φωτιά στο Μαρκόπουλο – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Στις θέσεις τους παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Χεροβούνι, μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Ως ύποπτα για εμπρησμό στο Χεροβούνι συνελήφθησαν τρία άτομα.

Στις θέσεις τους παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (70 πυροσβέστες με 32 οχήματα) στην περιοχή Χεροβούνι, μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.

Την Παρασκευή, οι φλόγες έφθασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε κάποια κτίσματα και πέργκολες, ενώ για κάθε ενδεχόμενο εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις της περιοχής.

Το πρωί του Σαββάτου, οι καπνοί και η μυρωδιά καμένου γίνονται ακόμη αισθητά σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Χεροβούνι.

Από νωρίς την Παρασκευή, στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις υπόπτων.

Ως υπαίτιοι για εμπρησμό από αμέλεια κρατούνται δύο Έλληνες 57 και 35 χρονών, καθώς και ένας αλλοδαπός 50 ετών.

Συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση σε σούπερ μάρκετ, απ’ όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτρικό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά από σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Παράλληλα, για τη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην Αγία Ελλέσα στα Κύθηρα συνελήφθη ένας 49χρονος Έλληνας, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024