Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Ερντογάν συμπροσευχθήκε ο (πρώην) Κατ Στίβενς

Με τον Ερντογάν συμπροσευχθήκε ο (πρώην) Κατ Στίβενς

Ο ελληνοκύπριος την καταγωγή Στέφανος-Δημήτρης Γεωργίου, που έγινε διάσημος με το όνομα Κατ Στίβενς και πλέον ονομάζεται Γιουσούφ Ισλάμ, βρέθηκε στην Άγκυρα προκειμένου να ζητήσει την οικονομική συνδρομή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για την οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους εντός των εγκαταστάσεων του βρετανικού πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και προσευχήθηκε μαζί του.

Ο ελληνοκύπριος την καταγωγή Στέφανος-Δημήτρης Γεωργίου, που έγινε διάσημος με το όνομα Κατ Στίβενς, βρέθηκε στην Άγκυρα προκειμένου να ζητήσει την οικονομική συνδρομή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για την οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους εντός των εγκαταστάσεων του βρετανικού πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και προσευχήθηκε μαζί του.

Ο 65χρονος μουσικός, που ονομάζεται Γιουσούφ Ισλάμ από το 1977, χρονιά που ασπάστηκε το μετριοπαθές σουνιτικό ισλάμ, προσευχήθηκε με τον Ερντογάν στο δωμάτιο προσευχής του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Κατόπιν, μαζί με μέλη πανεπιστημιακής κοινότητας του Κέιμπριτζ, επισκέφτηκε την τούρκικη Βουλή.

Ο Κατ Στίβενς ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδιστής στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οκτώ διαδοχικοί δίσκοι του έγιναν χρυσοί, ενώ πολλά τραγούδια του κυριάρχησαν στον βρετανικό και τον αμερικανικό πίνακα επιτυχιών.

Ένα τροχαίο ατύχημα το 1977, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, ήταν η αφορμή για να ασπαστεί το Ισλάμ. Το 1978 μετονομάστηκε σε Γιουσούφ Ισλάμ, εγκατέλειψε την ως τότε επιτυχημένη καριέρα του και διέθεσε όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ίδρυσε και ένα μουσουλμανικό σχολείο στο Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024