Σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης
Πρόθεση του ΕΟΦ είναι να παραδοθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο, Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης για τουλάχιστον πέντε θεραπευτικές κατηγορίες, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με την αντιπρόεδρο του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου τη Δευτέρα.
Πρόθεση του ΕΟΦ είναι να παραδοθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο, Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης για τουλάχιστον πέντε θεραπευτικές κατηγορίες, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με την αντιπρόεδρο του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου τη Δευτέρα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ανάπτυξη και εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης με τη συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, των Ομάδων Εργασίας του ΕΟΦ και των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.
Τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες σωστής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των γιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).