Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη διεύρυνση του ωραρίου στο Δήμο Αθηναίων
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής και καλεί τον Γ.Καμίνη σε διάλογο.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής.
«Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική» αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και προσθέτουν ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις.
Ο ΠΦΣ καλεί τον δήμαρχο σε διάλογο με τους φαρμακοποιούς προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, που να εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας.
Εξάλλου, ο Σύλλογος συνεχίζει τις ενέργειες και τις επαφές του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθεί το -όπως αναφέρει- «έκτρωμα Λοβέρδου» και να αντικατασταθεί από έναν νέο, ευέλικτο και επιστημονικά αποδεκτό νόμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διασωληνωμένος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα στο «Αττικό»
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
- Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Σισμανόγλειο, ανακρίνεται 74χρονος – «Δεν σχετίζεται με το περιστατικό ο θάνατος 90χρονης»
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442