Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναπτυξιακά παλάτια στην άμμο του success story χτίζει ο πρωθυπουργός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναπτυξιακά παλάτια στην άμμο του success story χτίζει ο πρωθυπουργός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επικριτικός εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα τη Δευτέρα. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία». Ποιες οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επικριτικός εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα τη Δευτέρα. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία».

Αναλυτικότερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία.

»Ο κ. Σαμαράς, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους.

»Όσο δε για τον «πολυπόθητο» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, με την καταστροφική πολιτική που ασκείται, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.

»Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Μετά την αποτυχία του success story οι εκλεκτοί της Μέρκελ και των τραπεζιτών πρωθυπουργοί του νότου, περιγράφουν με τις δηλώσεις τους μια εικονική πραγματικότητα. Το σχέδιο της ομοσπονδοποιημένης Ευρώπης με την κατάργηση των εθνών-κρατών, τον έλεγχο του πλούτου των χωρών από τη Γερμανία και την εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα αποτύχει με τον ξεσηκωμό των πολιτών της Ευρώπης του νότου που βιώνουν έναν τρίτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο».

Στο δελτίο Τύπου του ΚΚΕ επισημαίνεται:

«Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Ιταλίας συμφωνούν: Η έξοδος από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου -με ή χωρίς μνημόνιο- περνάει μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

»Οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προσελκύσουν και Ιταλούς επενδυτές, δεν πρόκειται να δώσουν δουλειά στο 1,5 εκ. των ανέργων, που θα γίνουν περισσότεροι γιατί θα προστεθούν και οι χιλιάδες απολυμένοι του δημοσίου.

»Οι κοινές προτεραιότητες της Ελληνικής και Ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ, θα αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών και ιταλικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτά τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που -εκτός των άλλων- θα εμπλέξει τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την ενέργεια και τους αγωγούς.

»Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024