Πάρα πολλά εξαρτώνται από εμάς, είπε ο Φώτσης
Είναι ο αρχηγός και ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της Εθνικής Ανδρών. Ο Αντώνης Φώτσης ένα ακόμη καλοκαίρι θα το περάσει σε φόντο μπλε και άσπρο. Με την προετοιμασία να έχει μόλις αρχίσει στο Καρπενήσι, βλέπει ψηλά, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ομάδα και στρέφει το κεφάλι από την άλλη πλευρά, όταν ακούει για τις απουσίες που θα έχουν οι αντίπαλοι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
Είναι ο αρχηγός και ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της Εθνικής Ανδρών. Ο Αντώνης Φώτσης ένα ακόμη καλοκαίρι θα το περάσει σε φόντο μπλε και άσπρο. Με την προετοιμασία να έχει μόλις αρχίσει στο Καρπενήσι, βλέπει ψηλά, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ομάδα και στρέφει το κεφάλι από την άλλη πλευρά, όταν ακούει για τις απουσίες που θα έχουν οι αντίπαλοι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
Διαβάστε τη συνεντευξή του:
-Ένα ακόμη καλοκαίρι εδώ…
Ναι… Και θα είμαστε εδώ όσο μπορούμε, όσο είμαστε καλά και όσο η Εθνική Ομάδα μας χρειάζεται. Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι κάτι που κάνουμε γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουμε. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Είναι πολύ απλό. Είμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες, στην πρώτη μέρα ουσιαστικά, για να είμαστε ακριβείς, αλλά η διάθεση υπάρχει από όλους, όπως και η φιλοδοξία να πετύχουμε κάτι καλό στη Σλοβενία.
-Η προετοιμασία μόλις έχει αρχίσει, αλλά ήδη γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους…
Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από την άλλη δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους. Η Εθνική Ομάδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη εδώ και πολλά χρόνια, αναζητά πάντα τη διάκριση και οι προσδοκίες είναι μεγάλες πάντα. Οπότε είναι λογικό να μιλάμε για μία ακόμη φορά για υψηλούς στόχους. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας ασκήσει πίεση, γιατί έτσι είναι κάθε χρονιά.
-Αρκετές ομάδες έχουν απουσίες και αυτό ίσως ανεβάζει τις προσδοκίες λίγο περισσότερο. Είναι κάτι που σας επηρεάζει;
Να μας επηρεάζει όχι… Ούτε κατά διάνοια. Ναι μεν, ακούμε κι εμείς και διαβάζουμε κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη όπως τα διαβάζουμε ή τα ακούμε, τα ξεχνάμε κιόλας. Θα ήταν παγίδα να σταθούμε σε αυτά. Αν κάτι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι πολλά, πάρα πολλά, εξαρτώνται από εμάς. Από το σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, από το πώς θα αγωνιστούμε εμείς… Είναι κλειδί να είμαστε έτοιμοι, όταν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
- Νικς – Καβαλίερς 115-104: Ιστορική ανατροπή από το -22 για τη Νέα Υόρκη και 1-0 στην Ανατολή (pics, vids)
- Λαμίν Γιαμάλ: Διακοπές στην Ελλάδα με τη νέα του σύντροφο για τον σταρ της Μπαρτσελόνα (vid)
- O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα πριν το Final-4 του πόλο
- Ο Ντάνιελ Τάις φεύγει από τη Μονακό – Tα φαβορί για την απόκτηση του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/5): Πού θα δείτε τον τελικό του Europa League που απασχολεί και τον Ολυμπιακό
- «Oι τρεις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Μοντέρο για τη νέα σεζόν»
- Πέθανε ο Κάρεϊ Σκάρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442