Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «Ελληνικό Φάρμακο» στηρίζει το υπουργείο Υγείας

Το «Ελληνικό Φάρμακο» στηρίζει το υπουργείο Υγείας

Τη στήριξη του στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ειδικότερα στο επί ελληνικού εδάφους παραγόμενο φάρμακο τόνισε δια της παρουσίας του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ανακοίνωση της ενημερωτικής καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο» που εκπονεί η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Τη στήριξη του στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ειδικότερα στο επί ελληνικού εδάφους παραγόμενο φάρμακο τόνισε δια της παρουσίας του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ανακοίνωση της ενημερωτικής καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο» που εκπονεί η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΕΦ ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε το ελληνικό φάρμακο «εθνικό προϊόν που κάνει τη χώρα μας επάξια γνωστή εκτός συνόρων» και επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

«Πρέπει να σταθμίσουμε πολλά και αντικρουόμενα μεταξύ τους αγαθά. Δηλαδή να δώσουμε τον έλληνα πολίτη ένα καλό και ασφαλές φάρμακο που ταυτόχρονα θα είναι φθηνό, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον για επενδύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες, ο κ.Γεωργιάδης προανήγγειλε κύκλο επαφών τόσο με την ΠΕΦ όσο και με τον ΣΦΕΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων και κανόνων διαφάνειας στον χώρο του φαρμάκου.

«Μόνο με διαρκή διάλογο και κοινή προσπάθεια θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα ενισχύσουν την παρουσία των γενοσήμων φαρμάκων στην ελληνική αγορά, για το καλό των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων του κλάδου, με τελικό στόχο την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

«Ελληνικό Φάρμακο»
«Καθώς το κοινό βρίσκεται σε έντονη σύγχυση και ανησυχία λόγω των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ένας ισχυρός και δυναμικός τομέας της εθνικής μας οικονομίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποτυπώσει την πλήρη και ακριβή εικόνα για τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, μέσω μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας εθνικής εμβέλειας και μακράς πνοής», επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτριος Δέμος.

Στον πυρήνα της καμπάνιας βρίσκεται το ενημερωτικό site www.elliniko-farmako.gr, του οποίου οι επισκέπτες θα μάθουν, μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη εμπειρίας πλοήγησης, τους 5+1 λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέγουν ελληνικά φάρμακα, όπως η ασφάλεια, η ποιότητα και η αξιοπιστία τους, αλλά και η εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι ασθενείς σε 85 χώρες του κόσμου. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τη συνεισφορά του ελληνικού φαρμάκου και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία, στην απασχόληση και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, θα ενημερωθούν αναλυτικά και για τα γενόσημα φάρμακα, θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

Η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» συμπληρώνεται με ειδικά ενημερωτικά έντυπα που θα διανεμηθούν σε ιατρεία, φαρμακεία και άλλους σχετικούς με το φάρμακο χώρους, και θα υποστηριχθεί από καταχωρήσεις στα έντυπα και online μέσα ενημέρωσης, καθώς και από ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό spot που θα αρχίσει να προβάλλεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρωταρχικό μέλημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είναι το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης του κοινού, για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Για αυτό και η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» θα είναι μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης, ώστε όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούν πως πρέπει όχι μόνο να είναι σίγουροι για τα επώνυμα φάρμακα που παράγονται σε ελληνικά εργοστάσια, από Έλληνες επιστήμονες, αλλά και περήφανοι, καθώς πρόκειται για προϊόντα υψηλής ποιότητας που διαφημίζουν τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024