
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης
Επίσημα καταργούνται από σήμερα, Τετάρτη, οι 50 ειδικότητες του τεχνολογικού λυκείου, με τους εκπαιδευτικούς να τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, η οποία ισχύει ήδη από την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουλίου.
Επίσημα καταργούνται από σήμερα, Τετάρτη, οι 50 ειδικότητες του τεχνολογικού λυκείου, με τους εκπαιδευτικούς να τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, η οποία ισχύει ήδη από την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουλίου.
Η κατάργηση των ειδικοτήτων υλοποιείται με την δημοσίευση του ΦΕΚ, με το άρθρο 82 του νόμου 4127/2013.
Οι καθηγητές που εξαιρούνται, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος μετατάσσονται στην εγγύτερη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού της ίδιας κατηγορίας.
Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑΛ και της Β’ τάξης των ΕΠΑΣ θα συνεχίσουν κανονικά την ειδικότητα τους με ωρομίσθιο προσωπικό.
Για την επόμενη σχολική χρονιά ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ο υπολογισμός του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού που πρόκειται να μετατεθεί ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υλοποιείται με διαπιστωτική πράξη του υπουργείου, έπειτα από εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ανα – τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους
- Όλο και περισσότερες γυναίκες από τις ΗΠΑ μετακομίζουν στο εξωτερικό – Εξαιτίας του Τραμπ; Και ναι και όχι
- Αμοιβές: Κυρώσεις και πρόστιμα σε επιχειρήσεις για αποκλίσεις μεταξύ των δύο φύλων
- Χρηματοδότηση για σύγχρονα πεζοδρόμια και πράσινες παρεμβάσεις θέλει ο Δήμος Πάργας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Η οσμή αερίου που σκέπασε την Αττική για δεύτερη φορά σε ένα μήνα – Μυστήριο παραμένει η προέλευσή της


