Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια της Αθήνας

Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια της Αθήνας

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ' ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο, στον οποίο θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης και το «Αμαλία Φλέμιγκ».

Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ’ ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές, όπως αυτή του διαβητικού ποδιού.

Το «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο λειτουργεί σήμερα ως γενικό νοσοκομείο, ανήκει στην κατηγορία των νοσηλευτηρίων που θα αλλάξουν ρόλο, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο. Σε αυτόν θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης ως παιδιατρικό νοσοκομείο και το «Αμαλία Φλέμιγκ» το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Επίσης ο υπουργός Υγείας φέρεται να ενημέρωσε τους μετέχοντες στην απογευματινή σύσκεψη ότι θα γίνει τυπική αξιολόγηση μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας όλων των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της κινητικότητας.

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει για αύριο, Τετάρτη, πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται ενάντια στις διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν, νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024