Ο κόσμος των δύο τροχών έχασε έναν σπουδαίο αναβάτη. Ο Andrea Antonelli σκοτώθηκε σε μοιραίο ατύχημα σε αγώνα στη Μόσχα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Στον πρώτο γύρο του αγώνα και υπό καταρρακτώδη βροχή, ο 25χρονος Ιταλός, είχε πτώση στην είσοδο της ευθείας της πίστας. Το σπρέι νερού από τα ελαστικά των μοτοσικλετών είχε περιορίσει πολύ την ορατότητα και έτσι, ο επίσης Ιταλός, Lorenzo Zanetti, που ακολουθούσε, δεν μπόρεσε να τον αποφύγει και το χτύπησε με τη μοτοσικλέτα του.

Ο αγώνας αμέσως διακόπηκε και ο αναβάτης της ομάδας Go Eleven Kawasaki, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου απλώς ανακοινώθηκε ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από το χτύπημα που είχε στο κεφάλι. Ο φίλος του και συναθλητής, Lorenzo Zanetti δεν τραυματίστηκε.

Οι διοργανωτές της FIM και της Dorna ματαίωσαν όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας. Ο Andrea Antonelli ήταν ένας από τους κορυφαίους αναβάτες στα Superbikes. Στον πρόσφατο αγώνα στην πίστα της Imola κατέλαβε την έβδομη θέση.

Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος που πάντα ήθελε να ευχαριστεί τους οπαδούς του. «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ελπίζω να διασκέδασα όσο έπρεπε το Fan Club μου με αυτή την επίδοση», είχε δηλώσει μετά τον αγώνα στην Imola.

Στον αγώνα του MotoGP στην πίστα της Laguna Seca, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ και οι M. Marquez, S. Bradl και V. Rossi, δεν έπαιξαν με τις σαμπάνιες στο βάθρο όπως συνηθίζεται, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου αναβάτη.

auto.in.gr