
Σε διαθεσιμότητα από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθεται από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθεται από τη Δευτέρα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων, χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.
Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.
Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρυ 2) στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, τηνΤετάρτη στις 19:00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης – τρόικας».
Πριν από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία για τον Σεπτέμβριο, με σκοπό «να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη», η ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και να δημιουργήσουν σε κάθε περιοχή «κέντρα αγώνα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Ρωσία έφτασε ο Αραγτσί, θα συναντηθεί με Πούτιν – Τουλάχιστον 14 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις
- Αίθριος ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- PHAT: Το 5ήμερο πρόγραμμα που σε «ανεβάζει» επίπεδο
- Δίκη Τέμπη: Ανοίγει ξανά η αυλαία της δίκης στη Λάρισα – Το ελληνικό δημόσιο εξηγεί την απόφαση για παράταση υποστήριξης της κατηγορίας
- Το ναυάγιο της ευρωπαϊκής άμυνας
- Η Αριστεία και άλλα τέσσερα «Α»


