Στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου
Στην Αθήνα την Κυριακή, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και θα γίνει δεκτός στις 2 από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κατά την επίσκεψη του κ. Λιου στην Αθήνα αναμένεται να προετοιμασθεί και το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στην Αθήνα την Κυριακή, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και θα γίνει δεκτός στις 2 από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Κατά την επίσκεψη του κ. Λιου στην Αθήνα αναμένεται να προετοιμασθεί και το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το εκρηκτικό 40ήμερο που ξεκίνησε με το λουκέτο στην ΕΡΤ, επιχειρεί με την επίσκεψη Λιου, αλλά και του Β.Σόιμπλε, να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και εξωστρέφειας.
Η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει από τον κ. Λιου μια δήλωση στήριξης για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίση, ενώ περιμένει να ακουσθεί από ευρωπαίκό έδαφος η αμερικανική κριτική για τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.
Οι διαθέσεις του κ. Λιου διεφάνησαν και από τις χθεσινές δηλώσεις του από την σύνοδο της G 20. Είπε ότι οι Έλληνες κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις.
Σημείωσε ακόμη ότι θα ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομλόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.
«Έχουμε (οι ΗΠΑ) πολλά να κάνουμε ακόμη, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε μία θέση τώρα, όπου το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι πράγματι καλό» είπε, ενώ χαρακτήρισε «αποφασιστική» τη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ και «αποτελεσματική» τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την έξοδο της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Ζωολογικός κήπος κλείδωσε τα ζώα για να αποτρέψει τη διαφυγή τους εξαιτίας τυφώνα – «Είναι εξωφρενικό»
- Σισμανόγλειο: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 76χρονο
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442