Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέλαση του Έντουαρντ Σνόουντεν ζητά από τη Ρωσία ο Λευκός Οίκος

Απέλαση του Έντουαρντ Σνόουντεν ζητά από τη Ρωσία ο Λευκός Οίκος

Την άμεση απέλαση και επιστροφή του Έντουαρντ Σνόουντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της κατασκοπείας ζητά με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου επισημοποιήθηκε το αίτημα του πρώην τεχνικού συμβούλιου της NSA προς τη Ρωσία για την προσωρινή χορήγηση πολιτικού ασύλου. «Δεν είναι ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε αντιφρονών. Κατηγορείται για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών» δηλώνει ο Λευκός Οίκος.

Την άμεση απέλαση και επιστροφή του Έντουαρντ Σνόουντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να προσαχθεί σε δίκη με την κατηγορία της κατασκοπείας ζητά με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου επισημοποιήθηκε το αίτημα του πρώην τεχνικού συμβούλιου της NSA προς τη Ρωσία για την προσωρινή χορήγηση πολιτικού ασύλου.

«Δεν είναι ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε είναι αντιφρονών. Κατηγορείται για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, αναφερόμενος στον Έντουαρντ Σνόουντεν που παραμένει επί δύο εβδομάδες «παγιδευμένος» στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.

Ο πρώην πληροφορικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατέθεσε την Τρίτη στις ρωσικές αρχές αίτημα για παροχή προσωρινού ασύλου, όντας «παγιδευμένος» επί τρεις εβδομάδες στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας εν μέσω διπλωματικής διελκυστίνδας.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης πως δεν εναπόκειται στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν η απόφαση σχετικά με τη χορήγηση ασύλου, αλλά στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε επιρρίψει στις ΗΠΑ την ευθύνη για το γεγονός ότι ο καταζητούμενος πρώην τεχνικός σύμβουλος παραμένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον τον «παγίδευσε» στο ρωσικό έδαφος.

«Μας έκαναν ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο» είπε ο Πούτιν με δόση ειρωνείας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκλεισε όλες τις δυνατότητες που είχε ο Σνόουντεν όσον αφορά την επιλογή του προορισμού του.

Ταυτόχρονα, πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι θεωρεί πως ο Σνόουντεν μεταβάλει τη στάση του και φέρεται να προτίθεται να διακόψει κάθε «πολιτική δραστηριότητα», η οποία στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ, κατά τον όρο που είχε θέσει ο ίδιος για να του προσφέρει πολιτικό άσυλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024