Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οδοντίατρος δικαιώθηκε για την απόλυση της σέξι βοηθού του

Οδοντίατρος δικαιώθηκε για την απόλυση της σέξι βοηθού του

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα δικαίωσε ομόφωνα έναν οδοντίατρο για την απόλυση της βοηθού του επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική». Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση που εξέδωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα δικαίωσε ομόφωνα έναν οδοντίατρο για την απόλυση της βοηθού του επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική». Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση που εξέδωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δικαστήριο.

Τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο, αποτελούμενο μόνο από άνδρες δικαστές, έκρινε ότι ο δρ. Τζέιμς Νάιτ δεν λειτούργησε σεξιστικά όταν απέλυσε την βοηθό του Μελίσα Νέλσον, ύστερα από δέκα χρόνια συνεργασίας, επειδή την έβρισκε υπερβολικά ελκυστική και γιατί η σύζυγός του τη θεωρούσε απειλή για τον γάμο τους.

Η Νέλσον είχε υποστηρίξει ότι δεν θα είχε απολυθεί αν ήταν άνδρας και η δικηγόρος της, Πέιτζ Φίντλερ, υποστήριξε, ζητώντας και δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ότι η δικαστική απόφαση συνιστά πλήγμα για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Στο τέλος Ιουνίου, οι δικαστές αποφάσισαν να επανεξετάσουν την υπόθεση.

Ο Νάιτ προσέλαβε την Νέλσον το 1999 και σε πολλές περιπτώσεις κατά τον ενάμιση χρόνο πριν την απόλυσή της, στις αρχές του 2010, της εξέφρασε παράπονα ότι τα ρούχα της ήταν υπερβολικά στενά, αποκαλυπτικά και προκλητικά, αναφέρεται στην απόφαση. Η ίδια αρνείται ότι ντυνόταν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο Νέλσον και η Νάιτ ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα το 2009, σύμφωνα με τη δικογραφία. Τα περισσότερα σχετίζονταν με τη δουλειά, αλλά υπήρχαν και κάποια πιο προσωπικά, περιλαμβανομένου ενός στο οποίο ο Νάιτ την ρωτούσε πόσο συχνά έχει οργασμό. Εκείνη, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα.

Στο τέλος του 2009, η σύζυγος του Νάιτ, Τζιν, πληροφορήθηκε ότι εκείνος αντάλλασσε μηνύματα με την Νέλσον όταν βρισκόταν σε διακοπές με τα παιδιά τους και επέμεινε να την απολύσει λέγοντας ότι «συνιστά απειλή για τον γάμο μας».

Όταν την απέλυσε, ο Νάιτ της διάβασε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ως έναν βαθμό η σχέση τους προκαλούσε προβλήματα στις οικογένειες και των δύο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024