Όταν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα τεθεί το θέμα της μείωσης του δημοσίου χρέους, με βάση τη σχετική απόφαση του Eurogroup, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών. Για τον ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ότι αν η αναμενόμενη μείωση του φόρου δεν περάσει στις τιμές την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, αυτό δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί.

Όταν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα τεθεί το θέμα της μείωσης του δημοσίου χρέους, με βάση τη σχετική απόφαση του Eurogroup, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Για τον ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Στουρνάρας προειδοποιεί ότι αν η αναμενόμενη μείωση του φόρου δεν περάσει στις τιμές την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, αυτό δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι έχει καλυφθεί για εφέτος και το 2014 το δημοσιονομικό κενό, ενώ για τη διετία 2015-2016 υποστηρίζει πως το όποιο κενό θα αντιμετωπισθεί με διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο.

Τονίζει δεν ότι δεν θα χρειαστούν οριζόντια επώδυνα μέτρα μέτρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων ή αύξηση φόρων. 

Ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης ως τον Ιούλιο του 2014, ενώ για το υπόλοιποι της περιόδου δηλώνει βέβαιος ότι οι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο η Αθήνα τηρεί τις δικές της.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει αυστηροποίηση των διατάξεων για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr