Εγκρίθηκε η διευρυμένη χρήση του εμβολίου για τον στρεπτόκοκκο της πνευμονίας
Την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για επέκταση της χρήσης του εμβολίου Prevenar, σε άτομα 18-49 ετών, ανακοίνωσε ότι έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc.
Την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για επέκταση της χρήσης του εμβολίου Prevenar, σε άτομα 18-49 ετών, ανακοίνωσε ότι έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε εγκρίνει το Prevenar 13 για παιδιά και εφήβους, από έξι έως 17 ετών.
Το εμβόλιο είναι ήδη εγκεκριμένο για χρήση σε βρέφη και μικρά παιδιά σε περισσότερες από 120 χώρες και για χρήση σε ενήλικες 50 ετών και άνω σε περισσότερες από 80 χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.
health.in.gr
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442