
Συνελήφθη εκ νέου ο επικεφαλής της Express Service για χρέη στο ΙΚΑ
Ούτε ένα 24ωρο μετά την απολογία του σε ανακριτή για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ και την επιβολή περιοριστικών όρων με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 'Express Service' Γιάννης Ραπτόπουλος, συνελήφθη εκ νέου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ. Ο 70χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.
Ούτε ένα 24ωρο μετά την απολογία του σε ανακριτή για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ και την επιβολή περιοριστικών όρων με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ‘Express Service’ Γιάννης Ραπτόπουλος, συνελήφθη εκ νέου.
Αυτήν την φορά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2013.
Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το πρωί τον 70χρονο επιχειρηματία και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.
Μόλις χθες, ο Γ. Ραπτόπουλος απολογήθηκε σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους σχεδόν 8 εκατ. ευρώ.
Εισαγγελέας και ανακριτής τον είχαν αφήσει ελεύθερο με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.
Κατά την απολογία του, ο Γ. Ραπτόπουλος επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε στην εταιρεία του το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ για παραβίαση σειράς διατακτικών, αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, για αθέμιτο ανταγωνισμό της ‘Εθνικής Ασφαλιστικής’ στον κλάδο της οδικής βοήθειας, τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή και με πιθανό συμβιβασμό που θα προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών, θα καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεών του (σ.σ. συνελήφθη παλιότερα και για χρέη προς το δημόσιο όπως και για οφειλές προς το ΙΚΑ).
Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό αναμένεται να αναπτύξει και κατά την εκδίκαση της νέας υπόθεσης που προέκυψε σε βάρος του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442