Πώς να λούσετε τα μαλλιά σας στο Διάστημα
Το λουκ «έβαλα το δάχτυλο στην πρίζα» είναι η πάγια μόδα για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Στο τελευταίο βίντεο από το πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο, μια μακρυμαλλούσα αμερικανίδα αστροναύτης παραδίδει μαθήματα λουσίματος και χτενίσματος για την ιδανική αιωρούμενη κόμη.
Το λουκ «έβαλα το δάχτυλο στην πρίζα» είναι η πάγια μόδα για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Στο τελευταίο βίντεο από το πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο, μια μακρυμαλλούσα αμερικανίδα αστροναύτης παραδίδει μαθήματα λουσίματος και χτενίσματος για την ιδανική αιωρούμενη κόμη.
Η Κάρεν Νάιμπεργκ, μηχανολόγος μηχανικός της ΝASA, μπορεί να περηφανεύεται για τα μακριά, ίσια, ξανθά μαλλιά της. Σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, όμως, αυτό ειδικά το μαλλί μπορεί να είναι προβληματικό.
Δεδομένου ότι τα αποθέματα νερού στον ISS είναι περιορισμένα, η Νάιμπεργκ αρκείται σε μια μικρή σακούλα που εκτοξεύει νερό από ένα σωληνάκι. Καταβρέχει τα μαλλιά της, προσέχοντας να μην εκτοξευτούν σταγόνες νερού γύρω της, και στη συνέχεια απλώνει μια ποσότητα σαμπουάν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
Έπειτα από λίγο τρίψιμο με μια πετσέτα, τα μαλλιά της «τρίζουν από καθαριότητα», όπως διαβεβαιώνει η ίδια, και είναι έτοιμα για ένα τελευταίο χτένισμα.
Για ταχύτερο στέγνωμα, η Νάιμπεργκ αφήνει τα μαλλιά της να αιωρούνται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το νερό που στεγνώνει από τα μαλλιά μετατρέπεται σε υγρασία, η οποία αφαιρείται από την τεχνητή ατμόσφαιρα του σταθμού και διοχετεύεται στο σύστημα ανακύκλωσης.
Το ίδιο σύστημα, το οποίο δέχεται και τα ούρα του πληρώματος, δίνει τελικά πόσιμο νερό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης – Έρχονται κι άλλες «μεταγραφές»
- Ουκρανία: Ρωσικά drones επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Οδησσό – Τουλάχιστον 18 τραυματίες
- Από την Εβρέ στο Παρίσι: Δύο φίλοι, μια πόλη και μια βραδιά Champions League
- Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» η κίνηση στον Κηφισό και στην Αττική Οδό
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποφεύγει να βλέπει παλιές του ταινίες
- Μωβ και καφέ μέδουσες κατακλύζουν τις θάλασσες του ευβοϊκού κόλπου – Ανησυχία από τους κατοίκους


