
hellas online : Δημιούργησε σειρά εκπαιδευτικών διαδραστικών εργαστηρίων
Η hellas online, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, υποστηρίζει δράσεις που «πάνε την Ελλάδα μπροστά» και βασίζονται σε 3 άξονες: εκπαίδευση, τεχνολογία, κοινωνία με στόχο την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό τεχνολογικό ινστιτούτο ΑΙΤ και το Mozilla Foundation, δημιούργησε το by hellas […]
Η hellas online, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, υποστηρίζει δράσεις που «πάνε την Ελλάδα μπροστά» και βασίζονται σε 3 άξονες: εκπαίδευση, τεχνολογία, κοινωνία με στόχο την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό τεχνολογικό ινστιτούτο ΑΙΤ και το Mozilla Foundation, δημιούργησε το by hellas online, μια σειρά εκπαιδευτικών, διαδραστικών εργαστηρίων που δίνουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία ώστε να γίνουμε από απλοί χρήστες του internet, δημιουργοί του.
Το by hellas online ξεκίνησε με το πιο απαιτητικό κοινό του internet: τους εφήβους. Το πρώτο, 3ήμερο διαδραστικό εργαστήρι webmaking, πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ με τη συμμετοχή 108 μαθητών (40% κορίτσια – 60% αγόρια) Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου από δημόσια (75%) και ιδιωτικά (25%) σχολεία χωρίς κόστος συμμετοχής.
Στο by hellas online, μέσα από τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, με την καθοδήγηση στελεχών του Mozilla Foundation και της εκπαιδευτικής ομάδας του ΑΙΤ, καθώς και με τη συμβολή τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους sites και online videos, αλλά και να συνεισφέρουν το προϊόν της γνώσης τους στο έργο των οργανισμών «Δεσμός», «Μαζί για το παιδί», «Οργάνωση Γη» και «Σ.Κ.Ε.Π.».
Οι πρώτοι «decoders» ενημερώθηκαν από τους «Δεσμός», «Μαζί για το παιδί», «Οργάνωση Γη» και «Σ.Κ.Ε.Π.» για συγκεκριμένες online ανάγκες επικοινωνίας των ΜΚΟ. Οι συμμετέχοντες, μοιρασμένοι σε ομάδες, δούλεψαν τις προτάσεις τους και δημιούργησαν συνολικά 30 διαφορετικά projects (web sites και videos).
Στόχος της hellas online είναι να καθιερώσει αλλά και να διευρύνει τη συγκεκριμένη δράση, ώστε να δώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τις γνώσεις που χρειάζονται για να μπορούν να δημιουργούν και να επηρεάζουν ενεργά το διαδίκτυο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442