Ο Δρίκος νέος προπονητής την εθνική βόλεϊ ανδρών
Αλλαγή σελίδας στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, με τον Σωτήρη Δρίκο να αντικαθιστά τον Αλέκο Λεώνη ύστερα από παρουσία 2.5 ετών του Μακεδόνα τεχνικού στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο κ. Λεώνης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη «χρυσή εποχή» του Ηρακλή, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και αποφάσισαν από κοινού να μην συνεχίσουν τη συνεργασία. Ταυτόχρονα, με απόφαση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, το «χρίσμα» δόθηκε στον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Σωτήρη Δρίκο.
Αλλαγή σελίδας στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, με τον Σωτήρη Δρίκο να αντικαθιστά τον Αλέκο Λεώνη ύστερα από παρουσία 2.5 ετών του Μακεδόνα τεχνικού στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Ο κ. Λεώνης, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη «χρυσή εποχή» του Ηρακλή, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και αποφάσισαν από κοινού να μην συνεχίσουν τη συνεργασία. Ταυτόχρονα, με απόφαση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, το «χρίσμα» δόθηκε στον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Σωτήρη Δρίκο.
«Αυτά τα 2.5 χρόνια υπήρξε σημαντική πρόοδος, όσον αφορά την ανανέωση της Εθνικής ομάδας, με καλά αλλά και με άσχημα αποτελέσματα. Η ουσία είναι ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική και είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα. Κι αυτό το λέω γιατί τα παιδιά θα έχουν πλέον περισσότερα παιχνίδια και θα τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Αλέκος Λεώνης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
«Πριν από τρία χρόνια, όταν είχε ανοίξει το θέμα προπονητής στην Εθνική Ανδρών πίστευα ότι αξίζω και θα μπορούσα να είμαι εγώ η πρώτη επιλογή. Τώρα όμως, μετά την συνεργασία που είχα με τον Αλέκο όλο αυτό το διάστημα, κατάλαβα ότι υπήρχαν κι άλλα πράγματα να μάθω…», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Δρίκος.
«Μπορώ λοιπόν να πω με κάθε επαγγελματική ευσυνειδησία ότι έμαθα και κατάλαβα πολλά. Γι΄ αυτό το λόγο, γιατί μου έδωσε βήμα, χώρο, αλλά και εμπειρίες, οφείλω εκτός από ιδιωτικά, να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Θέλω δε να πιστεύω ότι η δική μας συνεργασία θα αποτελέσει μια βάση για τις μελλοντικές συνεργασίες Ελλήνων προπονητών προκειμένου να είναι όπως κι αυτή: σε ισότιμη βάση, με πλήρη επαγγελματική αξιοπρέπεια και κοινή προσπάθεια», πρόσθεσε.
«Προσωπικά, ως προπονητής, δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για έναν προπονητή είναι οι συνεργάτες του και οι αθλητές του. Οι συνεργάτες και οι αθλητές είναι η κάλυψη και η ασπίδα του προπονητή», συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Κολομβία – Γκάνα 1-0: Οι «καφετέρος» πέρασαν… σβηστοί στους «16»
- LIVE: Κολομβία – Γκάνα
- Αργεντινή – Πράσινο Ακρωτήρι 3-2: Ο Δαβίδ ήταν ψυχάρα, αλλά ο Γολιάθ… είχε Μέσι! (vids)
- Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι εδώ: Ισοφάρισε την Αργεντινή, έσωσε τετ-α-τετ του Μέσι ο Βοζίνια! (vids)
- Νέο απίθανο γκολ ο Μέσι, ξανά… βροχή τα ρεκόρ! (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442