Ελληνο-πολωνικό επιχειρηματικό φόρουμ στην Βαρσοβία, παρουσία του Κ.Παπούλια
Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του ελληνο-πολωνικού επιχειρηματικού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται στην Βαρσοβία, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην πολωνική πρωτεύουσα βρίσκονται -μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του ελληνο-πολωνικού επιχειρηματικού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται στην Βαρσοβία, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Στην πολωνική πρωτεύουσα βρίσκονται -μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η κ. Κεφαλογιάννη είχε σειρά επαφών με επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες για την ενίσχυση του τουριστικού κύματος από την Πολωνία προς την Ελλάδα.
Υπολογίζεται ότι την Ελλάδα θα επισκεφθούν το 2013 πάνω από 380.000 πολωνοί τουρίστες.
Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ ελλήνων και πολωνών επιχειρηματιών με δεδομένη την παρουσία τουλάχιστον 45 ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα.
Από τις πιο γνωστές περιπτώσεις ελληνικών επενδύσεων είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Πάνος Γερμανός.
Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε το 2013 σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι είναι τώρα η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία.
Στο περιθώριο του συνεδρίου θα γίνουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ ελλήνων και πολωνών επιχειρηματιών.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα επισκεφθεί την Τρίτη την Κρακοβία.
Δημήτρης Πεφάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Συναγερμός στα Χανιά: Συγκρούστηκαν δύο πλοία στο λιμάνι της Σούδας
- H ηχορύπανση ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο Πάρκινσον
- Unai: Το βασκικό όνομα που σημαίνει «φύλακας του κοπαδιού»
- Ακρόπολη: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι σε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες – «Πήγε να σφάξει τη γυναίκα»
- Η Τζούλιετ Λιούις έχει παράπονο από την ταινία «Το Ακρωτήρι του Φόβου» του 1991 – Ήταν μόλις 17 ετών