Έγκριση επένδυσης 42 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για οδικό έργο στη Θεσσαλία
Η Κομισιόν ενέκρινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επένδυση ύψους 41,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για ένα οδικό έργο στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Η κατασκευή νέων τμημάτων μήκους 7,8 χιλιομέτρων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων της Εθνικής Οδού Λάρισας - Τρικάλων, μήκους 16,2 χιλιομέτρων, θα ωφελήσει τον πληθυσμό των δύο πόλεων, που ανέρχεται περίπου σε 400.000 άτομα, καθώς και την οικονομία των περιοχών της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
Η Κομισιόν ενέκρινε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επένδυση ύψους 41,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για ένα οδικό έργο στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Η κατασκευή νέων τμημάτων μήκους 7,8 χιλιομέτρων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων, μήκους 16,2 χιλιομέτρων, εκτιμάται πως θα ωφελήσει τον πληθυσμό των δύο πόλεων, που ανέρχεται περίπου σε 400.000 άτομα, καθώς και την οικονομία των περιοχών της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
Το έργο θα συμβάλει στη διευκόλυνση της σύνδεσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (Ήπειρος, Ιόνιο πέλαγος) με το λιμάνι του Βόλου (Θεσσαλία, Αιγαίο πέλαγος).
Κατά την υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας.
Σχολιάζοντας την απόφαση, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Το έργο αυτό βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών, καθιστώντας τες πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Θα δημιουργήσει επίσης τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών».
Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «μεγάλα έργα», η συνολική δημόσια χρηματοδότηση των οποίων (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου υπόκειται σε ειδική απόφαση της Κομισιόνς, ενώ άλλες κατηγορίες έργων εγκρίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.
Το ποσό που έχει διατεθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής για την περίοδο 2007 – 2013 ανέρχεται συνολικά σε 20,4 δισ. ευρώ περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442