Η τσεχική φίρμα ανακοίνωσε μια σειρά στοχευμένων αναβαθμίσεων για το Skoda Rapid εντάσσοντας στις διαθέσιμες επιλογές του ένα νέο κινητήρα TDI 1,6 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 90 ίππων που θα αποτελεί πλέον τη βάση της πετρελαιοκίνητης γκάμας, αλλά και μια σειρά εξοπλιστικών στοιχείων.

Έτσι, στον προαιρετικό εξοπλισμό του Skoda Rapid εντάσσονται φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Xenon, απόδοσης 2.000 lumen τα οποία, σύμφωνα με την Skoda, υπόσχονται να είναι φθηνότερα από μεγαλύτερης απόδοσης φωτιστικά σώματα αντίστοιχης τεχνολογίας.

Στοχευμένες αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό όπου το συμπαγών διαστάσεων sedan επωφελείται από ένα νέο τριάκτινο τιμόνι αλλά και σε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και τις διαθέσιμες.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με νέες λειτουργίες, ενώ για τις εκδόσεις Active και Ambition έχει ενσωματωθεί μια υψηλότερης ποιότητας επένδυση για το ταμπλό σε απόχρωση lava grey, συνδυαστικά με μια σειρά από άλλες αισθητικές λεπτομέρειες.

Η αναβάθμιση συμπληρώνεται από την άφιξη μιας νέας πετρελαιοκίνητης έκδοσης 1.6 ΤDI η οποία και θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας. Mε χωρητικότητα 1,6 λίτρων ο TDI κινητήρας αποδίδει 90 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Όπως και οι μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του Skoda Rapid, έτσι και η νέα πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με το αποδοτικό εξοπλιστικό πακέτο Green tec το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία όπως start-stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση και ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης.

Με αυτό τον τρόπο, η κατανάλωση της έκδοσης 1.6 TDI Green tec των 90 ίππων περιορίζεται σε 3,9 λίτρα καυσίμου/100 χλμ., ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα 104 γραμμ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα.

auto.in.gr