Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντά στους άπορους σε Κάλυμνο, Ψέριμο, Τέλενδο και Αστυπάλαια η «Αποστολή»

Κοντά στους άπορους σε Κάλυμνο, Ψέριμο, Τέλενδο και Αστυπάλαια η «Αποστολή»

Στην Κάλυμνο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και την Αστυπάλαια βρέθηκε κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα. Το κλιμάκιο παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων, φαρμακευτικού και υγιειονομικού υλικού, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών. Η «Αποστολή» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο 35 ακριτικές περιοχές.

Στην Κάλυμνο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και την Αστυπάλαια βρέθηκε κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Το κλιμάκιο παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων, φαρμακευτικού και υγιειονομικού υλικού, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών
{{{ map }}}
Σημειώνεται ότι στην Κάλυμνο 150 άτομα βρίσκουν, καθημερινά, φαγητό στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, 50 διορισμένοι εκπαιδευτικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα στο νησί, τρώνε στις κουζίνες της Εκκλησίας ενώ δεκάδες οικογένειες παίρνουν δέματα τροφίμων για τις ημερήσιες ανάγκες τους.

Σε συναντήσεις που είχε με τον μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιο, τον δήμαρχο Καλύμνου και πολίτες του νησιού, ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι «θα ξεπεραστεί μόνο αν προσπαθήσουμε με αλληλεγγύη, αυταπάρνηση και κοινό ζήλο βάζοντας όλοι, στην άκρη το ‘εγώ’ και αντικαθιστώντας το, με το ‘εμείς’».

Ο μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών λέγοντας ότι «στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 1950. Υπάρχει ‘αιμορραγία’ των νέων μας στο εξωτερικό που φεύγουν για ανεύρεση δουλειάς.»

Ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Καλύμνου, Δημήτριο Διακομιχάλη, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα των κατοίκων.

Ο κ. Διακομιχάλης ευχαρίστησε την «Αποστολή» γιατί με τις δράσεις της ενισχύει την Κάλυμνο καθώς πριν λίγους μήνες παραδόθηκαν 2.000 βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η «Αποστολή» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο 35 ακριτικές περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024