Έναν ύποπτο φάκελο, στο οποίο σημειώθηκε ανάφλεξη, εντόπισαν οι υπάλληλοι στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής. O φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη και παραλήπτης θα ήταν πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φάκελος έπεσε την ώρα που μεταφερόταν, μαζί με άλλους, από υπαλλήλους των ΕΛΤΑ για τη διαλογή και σημειώθηκε ανάφλεξη, αλλά χωρίς να προκληθεί έκρηξη.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πιθανότατα πρόκειται για παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο.

Στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το παγιδευμένο δέμα ήταν ένας φάκελος κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, που περιείχε ένα καφέ ντοσιέ, διαστάσεων 32χ24χ8 cm, που έκλεινε με ταινία velcro.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη και είχε ως παραλήπτη απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας. Ως αποστολέας εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατά τις πληροφορίες έχει υπηρετήσει ως διοικητής της Αντιτρομοκρατικής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: «Παρακαλούμε εάν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Έως αυτήν την ώρα ομάδα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζει τις έρευνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ