Προς κατάθεση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Ερωτώμενος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, για το τι θα γίνει εάν οι εργαζόμενοι επιμείνουν στην κατάληψη, απάντησε ότι «ο διαχειριστής και το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουν με τον δικό τους τρόπο, να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ.
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.
Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει το “σχέδιο Μόσιαλου” που είχε κατατεθεί το 2011 και προέβλεπε περίπου τρία κανάλια, ένα ενημερωτικό, ένα πιο πολιτιστικό και ένα για εξειδικευμένο κοινό, αλλά το ακριβές οργανόγραμμα, το τι θα περιμένουμε από αυτήν τη νέα δημόσια τηλεόραση, θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει σε αυτό το τρίμηνο».
Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν οι εργαζόμενοι επιμείνουν στην κατάληψη ο κ. Καψής απάντησε ότι «ο διαχειριστής και το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουν με τον δικό τους τρόπο, να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ.
» Εμένα, η δουλειά μου είναι να οργανώσω τη νέα τηλεόραση που θα αρχίσει να λειτουργεί -ελπίζουμε- σε ένα τρίμηνο. Εκεί θα ρίξω το βάρος μου, εγώ. Το τι θα γίνει για το ενδιάμεσο διάστημα και ποια λύση θα βρεθεί, θα το δούμε», είπε και σημείωσε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για άσκηση βίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442